Alle categorieën
EN

Home>Nieuws

Beschrijving van normen voor hydraulische fittingen:

Tijd: 2022-07-06 Hits: 6

1. Britse normen

SAE omgekeerde taperbeslag

 

Het is een misvatting dat alle buitenlandse threads metrisch zijn. Dit is meestal niet het geval. Er zijn twee gemeenschappelijke draadvormen - metrische draad en Wyeth standaarddraad (BSP). Britse standaard rechte pijp (BSP) schroefdraad, ook bekend als Wyeth standaard schroefdraad. Het kan rechte draad (BSPP) of conische draad (BSPT) zijn met een omgekeerd kegelvlak.

De flens is vergelijkbaar met SAE61 of 62 flenzen (behalve -10*). Poortverbindingen worden meestal gemaakt via BSPP-threads. Zijn verbinding keurt zachte metaalverbindingsring goed. BSPP (rechte) externe schroefdraad kan worden uitgerust met BSPP (rechte) interne schroefdraad of interne schroefdraadpoorten. BSPP-buitenschroefdraad is rechte schroefdraad met 30°taps toelopende zitting. BSPP binnendraad is ook rechte draad met 30°taps toelopende zitting. De binnenste schroefdraadpoorten hebben een rechte schroefdraad met een afdichtingsvlak. De afdichting bij de poort wordt gevormd door een O-ring of een zacht metalen kussen op de buitenste schroefdraaduitrusting.

De BSPP-connector (straight thread) is vergelijkbaar met de NPSM-connector, maar niet uitwisselbaar. De meeste schroefdraadmaten hebben een verschillende spoed, waarbij de hoek van het schroefdraadprofiel 55 . is°en NPSM schroefdraadprofiel Hoek is 60°(-10 is niet-SAE-flens)

 

 

British Standard rechte pijpdraad (BSP)

 

Britse standaard Whey rechte pijp (BSP) schroefdraad, ook wel Whey standaard schroefdraad genoemd. Het kan rechte draad (BSPP) of conische draad (BSPT) zijn met een omgekeerd kegelvlak. De flens is vergelijkbaar met SAE61 of 62 flenzen (behalve -10*). Poortverbindingen worden meestal gemaakt via BSPP-threads. Zijn verbinding keurt zachte metaalverbindingsring goed. BSPP (rechte) externe schroefdraad kan worden uitgerust met BSPP (rechte) interne schroefdraad of interne schroefdraadpoorten. BSPP-buitenschroefdraad is rechte schroefdraad met 30°taps toelopende zitting. BSPP binnendraad is ook rechte draad met 30°taps toelopende zitting. De binnenste schroefdraadpoorten hebben een rechte schroefdraad met een afdichtingsvlak. De afdichting bij de poort wordt gevormd door een O-ring of een zacht metalen kussen op de buitenste schroefdraadadapter of fittingen. De BSPP-connector (straight thread) is vergelijkbaar met de NPSM-connector, maar niet uitwisselbaar. De meeste schroefdraadmaten hebben een verschillende spoed, waarbij de hoek van het schroefdraadprofiel 55 . is°en NPSM schroefdraadprofiel Hoek is 60°(-10 is niet-SAE-flens)

 

 

Engelse standaard conische pijpdraad (BSPT)

 

Beschrijving: BSPT (conus) externe draad kan worden gecombineerd met BSPT (conus) interne draad of BSPP (rechte) interne draad. BSPT buitendraad is conische draad. Indien voorzien van BSPT(taper) binnendraad of BSPP(recht) binnendraadpoorten, wordt een afdichting gevormd bij de schroefdraad. BSPT en NPTFbeslag zijn vergelijkbaar, maar niet uitwisselbaar. De meeste schroefdraad heeft een verschillende spoed, met een schroefdraadprofiel Hoek van 55°as opposed to 60°voor NPSM-schroefdraad

 

 

1 (27)


2.Franse standaard

 

Franse GAZ is een veel voorkomende pijpbeslag. Deze beslag is metrische schroefdraad met 24°taps toelopende zitting. Vergelijkbaar met Duitse DIN-fittingen, maar de schroefdraad is in sommige afmetingen anders. Hoewel beide metrische schroefdraad zijn, gebruiken alle Franse fittingen fijne schroefdraad, terwijl de Duitse DIN-fittingen groter zijn en grove schroefdraad gebruiken. De meeste eindverbindingen zijn flens. De Franse standaardflens is anders dan de SAE- en Hellip-standaardflens; Het flensvlak heeft een verhoogde naaf. Deze flens wordt een Poclain-flens genoemd.

[1] GAZ24°

[2] GAZ Poclain24°flens

 

1 (53)


3. Duitse norm:

Duitse DIN (Duitse industriële norm) is een veelgebruikte pijp;beslag. Een metrische aansluiting is meestal een DIN-aansluiting. De flens is standaard 61 of 62 flens (behalve -10).

DIN 24°conische kogelkop draad

Beschrijving: De externe draadbeslag is een kogelkop metrische rechte draad met een 24°kegelzitting en een kogelkop verzonken gat, die overeenkomt met de buitendiameter van de binnenpijp van de pijp;beslag gebruikt, en de binnendraad die overeenkomt met de buitendraad omvat O-ring, 24°kegelkogelkop binnendraad van de metrische pijpbeslag, of de algemene 24°of 60°kegel bal hoofd interne draad enzovoort.

 

1 (58)


4.DIN 60°conische kogelkop draad

Opmerking: DIN60°conische kogelkop buitendraadbeslag kan alleen worden gecombineerd met universele 24°of 60°conische kogelkop binnendraadbeslag. Buitendraad is metrische rechte draad met 60°taps toelopende zitting. Binnendraad is metrische rechte draad met universele 24°en 60°taps toelopende zitting. Bij het meten van de kegelhoek met een kegelzitting Hoekmeter, een 30°kegel Hoekmeter moet worden gebruikt. (Gebruik de conische zittinghoekmeter om langs de middellijn van de beslag.)

1 (62)

 

 

DIN 3852 C metrische en Wyeth standaard taps toelopende schroefdraad fittingen

Opmerking: DIN 3852 TYPE C-koppelingen kunnen metrische of Wyeth inch-schroefdraad zijn. Zowel binnen- als buitenpijpfittings zijn taps toelopende schroefdraad. De afdichting wordt gevormd bij de schroefdraad. DIN 3852 Type C armaturen zijn verkrijgbaar in drie series: ultralichte serie (LL), lichte serie (L) en zware serie (S).