Alle categorieën
EN

Home>Nieuws

Beschrijving van grondstoffen voor hydraulische fittingen - koolstofstaal

Tijd: 2022-08-13 Hits: 11

Koolstofstaal is een ijzer-koolstoflegering met een koolstofgehalte van 0.0218% tot 2.11%. Ook wel koolstofstaal genoemd. Bevat over het algemeen ook een kleine hoeveelheid silicium, mangaan, zwavel, fosfor. Hoe hoger het koolstofgehalte in het algemene koolstofstaal, hoe groter de hardheid, hoe hoger de sterkte, maar hoe lager de plasticiteit.

Over warmtebehandeling van koolstofstaal moeten we de volgende informatie weten.

I. Doel van het experiment

1) Begrijp het basiswarmtebehandelingsproces van koolstofstaal 

2) Bestudeer de relatie tussen koelcondities en staaleigenschappen

3) Analyseer de invloed van afschrik- en ontlaattemperatuur op staaleigenschappen

2. Experimentele apparatuur en monsters

1) Experimentele apparatuur: SX-10M-2.5 type box test weerstand oven;

2) Specimen: 45 staal, 30 staal en T8 staalspecimen;

3) Drie exemplaren van 45 staal na afschrikken

3. het experimentele principe

Warmtebehandeling is een belangrijk metaalbewerkingsproces om de prestaties van staal te verbeteren (serviceprestaties en procesprestaties). Het proces van warmtebehandeling van staal wordt gekenmerkt door het staal te verwarmen tot een bepaalde temperatuur, het een bepaalde tijd vast te houden en het vervolgens af te koelen met een bepaalde afkoelsnelheid. Door dit proces veranderen de eigenschappen van staal.

4. Experiment inhoud en procedure

(1) Blussende warmtebehandeling van staal

Blussende warmtebehandeling is om koolstofstaal te verwarmen tot AC3 of AC1 boven 30-50 ° C, na isolatie in een ander koelmedium voor snelle koeling (koelsnelheid is groter dan de kritische koelsnelheid), om een ​​martensitische structuur (M) te krijgen. Na afschrikken is de microstructuur martensiet en vastgehouden austeniet.

SAE FLENS 3000 PSI

1. Bepaling van de afschriktemperatuur:

Zoek, afhankelijk van het materiaal, de kritische temperatuur AC3 of AC1 in Tabel 1 en voeg 40 °C toe om de verwarmingstemperatuur te krijgen.

Hypoeutectisch staal (45, 30):

Verwarmingstemperatuur =AC3 + 40°C

Eutectoide staal (T10 staal): 

Verwarmingstemperatuur =AC1 + 40°C

Dus de uiteindelijke verwarmingstemperatuur van 30 staal = ° C + 40 ° C =

45 staal verwarmingstemperatuur = °C + 40°C=

45 staal verwarmingstemperatuur = °C + 40°C=

2. Bepaling van de isolatietijd

Onderdelen met ovenverwarming om de vereiste verwarmingstemperatuur te bereiken, maar ook voor een periode van warmtebehoud, om ervoor te zorgen dat de hele onderdelen gelijkmatig en volledig de vereiste temperatuur bereiken. Uiteraard is de houdtijd gerelateerd aan de grootte en vorm van het werkstuk.

Door de afmetingen van de onderdelen te meten, raadpleegt u Tabel 2 om de houdtijd van het monster te berekenen.

De afmetingen van de onderdelen zijn cilindrische onderdelen met een diameter van 20 mm, de houdtijd van staal 30, 45 en T10 is dus: 

3. Selectie van koelmedium

Koelen is het belangrijkste proces van blussen. Het beïnvloedt direct de eigenschappen van gehard staal. De afkoelsnelheid is groter dan de kritische afkoelsnelheid om een ​​supergekoelde martensietstructuur te verkrijgen. Tegelijkertijd moet de interne spanning in het kristallisatieproces worden gecontroleerd in het koelproces om vervorming en barsten te voorkomen.

Om het afschrikeffect te garanderen, moeten een geschikt koelmedium en een geschikte koelmethode worden gekozen. In dit experiment kozen we water op kamertemperatuur als koelmedium.

4. Plaats het werkstuk in de oven, stel de verwarmingsregeltemperatuur van de temperatuurregelaar van de elektrische oven in en begin met verwarmen.

5. Nadat de oven de ingestelde temperatuur heeft bereikt, start u de isolatietijd.

6. Het werkstuk is uit de oven en wordt snel in het water gelegd om af te koelen.