Alle categorieën
EN

Home>Nieuws

Hoe om te gaan met olielekkage van hydraulische machines?

Tijd: 2022-09-02 Hits: 5

Maak eerst de werktafel onder de zuigerstang leeg, schroef de pijp eruit!beslag van de olieleiding (tijdens het werken is dit de olieleiding in de retour), en laat de hydraulische olie in de hydraulische cilinder los. De pijpbeslag op de bovenkant van de olieselectiepool wordt losgeschroefd om de olie terug te laten stromen naar de oliepool.

 

Schroef de cilinderkop onder de zuigerstang los en trek met een pennentrekker de geleidehuls, die twee M8-schroefgaten heeft, uit de hydraulische cilinder.

De buitenrand van de geleidingshuls is gemaakt van twee O-ringen met een binnendiameter van 160 en een doorsnede van 5.7. Het binnenste gat is 110 kleine Y rubberen afdichtring.

 

De zuigerstang lekt olie op de terugreis, die de 110 kleine Y rubberen afdichtingsring moet vervangen.

 

Bij het installeren van de kleine Y-rubberen afdichtring moet worden opgemerkt dat de lip van de afdichtring met drukolie moet zijn en dat de lip van de afdichtring hier naar boven moet zijn. Kleine Y-rubberen afdichtring, wanneer de oliedruk stijgt, opent de lip, zodat de lip en het afdichtingsoppervlak dichter vastzitten, om het afdichtingsvermogen te verbeteren. Dus, hier moet oppassen dat je niet het tegenovergestelde doet. Deze zijde van de geleidehuls met twee M8-schroefgaten is naar beneden gericht.

 

Omdat de afdichtingslip naar boven moet zijn, is het moeilijker om de geleidingshuls in de zuigerstang te steken. Hier moet een bus worden verwerkt, de buitendiameter van de bus is 109.8 mm, de binnendiameter van de bus is 90-100 mm, de lengte van de afdichtringdikte 2-5 keer, en het is het beste om de hoogte van de de geleidingshuls, kies 30-50 mm. Hier hangt ook af van de afschuining van de zuigerstangkop, in de bus aan het ene uiteinde van de auto die afgeschuind is.

 

Schuin de bus door deze kop in de geleidingshuls af (het uiteinde van de afdichtingsring is niet de lip, dat wil zeggen de kant van de geleidingshuls met het schroefdraadgat erin), zodat de bus tegen de lip van de afdichting drukt ring. Vervolgens de geleidehuls samen met de bus in de zuigerstang, de zuigerstang in de geleidebus, de bus eruit, en toen voltooide de bus zijn missie.