Alle categorieën
EN

Home>Nieuws

Installatie-instructies voor hydraulische leidingen

Tijd: 2022-03-28 Hits: 8

Hydraulisch pijpleiding installatie is een groot project van hydraulische apparatuur installatie. De kwaliteit van de installatie van pijpleidingen is een van de sleutels tot de normale prestaties van het hydraulisch systeem.

1. Bij het ontwerpen en doorvoeren van leidingen moeten we eerst de componenten, hydraulische componenten, buisleidingen in overweging nemen en flenzen moesten worden aangesloten volgens het hydraulisch schema.

2. pipe laying arrangement and direction should be neat and consistent, clear hierarchy. Horizontal or vertical pipe should be used as far as possible, and the non-parallelism of horizontal pipe should be less than or equal to 2/1000; The non-perpendicularity of the vertical pipe should be less than or equal to 2/400. Check with a level.

3. Er moet een opening van meer dan 10 mm zijn tussen parallelle of dwarspijpsystemen.

4. De configuratie van de pijpleiding moet de pijpleiding, de hydraulische klep en andere componenten gemakkelijk te laden en te lossen, onderhoud maken. Elke leiding of component in het systeem moet vrij kunnen worden gedemonteerd en gemonteerd voor zover mogelijk zonder andere componenten te beïnvloeden.

5. Leidingen moeten ervoor zorgen dat de pijpleiding een bepaalde stijfheid en trillingsbestendigheid heeft. Leidingsteunen en klemmen moeten op de juiste manier worden aangebracht. het buigen buis dient nabij het buigpunt te zijn voorzien van een beugel of buisklem. Leidingen mogen niet rechtstreeks aan steunen of leidingklemmen worden gelast.

6. Het gewicht van de pijpleiding mag niet worden gedragen door kleppen, pompen en andere hydraulische componenten en hulpstoffen; Zware componentgewichten mogen ook niet door leidingen worden ondersteund.

7. Bij langere leidingen moeten effectieve maatregelen worden genomen om spanningen door temperatuurveranderingen bij leidinguitzetting te voorkomen.

8. The pipe material used must have clear original basis material, for unknown pipe material is not allowed to use.

9. De diameter van de pijp van het hydraulisch systeem onder 50 mm kan worden gesneden door een snijmachine met een slijpschijf. Buizen met een diameter van meer dan 50 mm moeten over het algemeen machinaal worden gesneden. Als gassnijden wordt gebruikt, is het noodzakelijk om de verandering in structuur veroorzaakt door gassnijden door mechanische bewerking te verwijderen en tegelijkertijd kan de lasgroef worden uitgetrokken. Olieleidingen onder druk mogen niet worden doorgesneden met een knijptang van het roltype, behalve voor retourleidingen. Het snijoppervlak van de pijp moet glad zijn, bramen, oxideaanslag, slak, enz. verwijderen. Het incisie-oppervlak moet loodrecht op de buisas staan.

10. When a pipe route is composed of multiple pipe sections and accessories, it should be taken over one section at a time to complete one section. After assembly, the next section should be configured to avoid cumulative error after one welding.

11. Om lokaal drukverlies te verminderen, moet elke sectie van de pijpleiding lokale scherpe uitzetting en vermindering van sectie en scherpe buiging vermijden.

12. De pijp verbonden met de pijp fittingen of flens moeten een rechte buis zijn, dat wil zeggen dat de aslijn van deze buis evenwijdig aan de buis moet zijn; fittingen, en de as van de flens is evenwijdig en overlapt. De lengte van dit rechte lijnsegment moet groter zijn dan of gelijk zijn aan 2 buisdiameters.

13. Pijpen met een buitendiameter van minder dan 30 mm kunnen koud worden gebogen. Koud buigen of warm buigen kan worden gebruikt wanneer de buitendiameter van de buis 30 ~ 50 mm is. Wanneer de buitendiameter van de buis groter is dan 50 mm, wordt over het algemeen de hete buigmethode toegepast.

14. Lassers die hydraulische leidingen lassen, dienen in het bezit te zijn van geldige lascertificaten voor hogedrukleidingen.

15. De keuze van het lasproces: acetyleengaslassen wordt voornamelijk gebruikt in het algemeen, de wanddikte van koolstofstalen buizen is kleiner dan of gelijk aan 2 mm buis. Booglassen wordt voornamelijk gebruikt voor koolstofstalen buizen met een wanddikte van meer dan 2 mm. Het is beter om buizen te lassen met argonbooglassen. Als noodzakelijk is, dient te worden gelast door het leidinggat te vullen met beschermgas.

16. Elektrode, flux moet worden afgestemd op de gelaste buis, het merk moet een duidelijke basisinformatie hebben, er is een productcertificaat en in de effectieve gebruiksperiode. De elektrode en het vloeimiddel moeten vóór gebruik worden gedroogd volgens de specificaties van het product, en tijdens gebruik droog worden gehouden, en dezelfde dag worden gebruikt. De elektrodecoating moet vrij zijn van afbladderen en aanzienlijke scheuren.

17. Stomplassen moet worden gebruikt voor hydraulisch pijplassen. Vóór het lassen moeten vuil, olievlekken, vocht- en roestvlekken op het oppervlak van de groef en de omgeving van 10 ~ 20 mm breed worden gereinigd.

18. Voor het lassen van pijpen en flenzen moeten stuiklasflenzen worden gebruikt in plaats van insteekflenzen.

19. Pijp en pijp het lassen van fittingen moet stomplassen zijn, geen plug-in-vorm.

20. Stomplassen moet worden gebruikt voor het lassen van pijp tot pijp, en plug-in lassen is niet toegestaan.

21. Stuiklassen van hydraulische buizen, laswand moet 0.3-0.5 mm hoger zijn dan de buis. Het is niet toegestaan ​​om in de binnenmuur te hollen. Gebruik na het lassen een vijl of draagbare slijpschijf om de lasnaad te repareren die hoger in de binnenwand zit. Verwijder lasslakken en braam om een ​​gladde graad te bereiken.

22. De dwarsdoorsnede van de stuiklas moet loodrecht op de hartlijn van de buis staan.

23. Lassectie is niet toegestaan ​​op de hoek en moet ook worden vermeden tussen de twee bochten van de pijpleiding.

24. Bij het lassen van buizen moet puntlassen worden uitgevoerd volgens de installatiepositie en vervolgens worden gedemonteerd om te lassen. Na het lassen moet de kunststofmontage worden uitgevoerd.

25. Tijdens het hele lasproces moet het binnendringen van wind, regen en sneeuw worden voorkomen. Na het lassen moeten lassen met een wanddikte van minder dan of gelijk aan 5 mm op natuurlijke wijze bij kamertemperatuur worden gekoeld. Koeling mag niet worden geforceerd door harde wind of doorweekt.

26. De las moet grondig worden gelast en het uiterlijk moet uniform en glad zijn. Lasnaden van drukleidingen moeten worden bemonsterd voor inspectie van gebreken.

27. Na het lassen van pijpleidingen moeten alle pijpleidingen eenmaal worden voorgeïnstalleerd volgens hun posities. Sluit de hydraulische componenten, ventielblokken, ventielframes en pompstations aan. Elke interface moet natuurlijk passen en centreren, niet draaien. Bij het losmaken van buisfittingen of flensschroeven, mag er geen grote foutieve uitlijning, off-naad of scheve hoek van de hartlijn zijn ten opzichte van de fittingen oppervlak. Als dit soort omstandigheden produceren, kan vuur worden gebruikt om plastic te elimineren.

28. De pijpklem en het frame kunnen stevig worden gelast nadat alle leidingen zijn voltooid. Indien nodig kan het ook tussengevoegd worden.

29. Na leidingwerk, lassen en pre-installatie wordt de leiding weer gedemonteerd voor het beitsen en fosfateren. Na het beitsen van de pijpleiding, hete lucht in de pijpleiding voor snelle droging. Na het drogen, zoals in een paar dagen om het systeem te installeren, kan de pijp door de hydraulische olie over het algemeen geen roestbehandeling ondergaan, maar moet goed worden bewaard. Als u het voor een lange tijd moet gebruiken, moet u een roestwerende coating schilderen, dit moet binnen 48 uur na het fosfateren zijn om te schilderen. Opgemerkt moet worden dat de roestwerende coating compatibel moet zijn met de reinigingsvloeistof of hydraulische olie die wordt gebruikt bij toekomstige reiniging van pijpleidingen.

30. Before the pipes are installed again after pickling, phosphating and drying, the inner wall of each pipe shall be pre-cleaned. After pre-cleaning, the system should be re-installed as soon as possible, and the whole system should be recycled until the cleanliness level of the system design requirements is reached.

31. Het aanbrengen van slangen is beperkt tot de volgende gevallen: apparatuur tussen bewegende elementen; Gemakkelijk te vervangen onderdelen vervangende plaats; Onderdruk de overdracht van mechanische trillingen of geluid.

32. De installatie van de slang moet erop letten dat de slang en beslag veroorzaken extra spanning, vervorming, scherpe buiging, wrijving en andere slechte werkomstandigheden.

33. Alvorens de slang in het systeem te laden, de binnenwand en de beslag moet ook schoongemaakt worden.